Sauerkrauteintopf für 4 Personen
Author:Ilse Prass
Zutaten:
1 Pfund Sauerkraut
100 g fetten Speck
1 Zwiebel
4 Wachholderbeeren
1 sauren Apfel
2 Scheiben Kasseler
2 Pfund Kartoffeln
etwas Wasser oder Brühe
Zubereitung
Dä klein jeschneddene Speck un Öllich en ne Pott jevve un jet zerjon loße. Dä soore Kappes, die Wacheleköner, en Pris Salz, un dä jeschelte un klein jeschneddene Appel dozo jevven. Bovvendrop dat Kasseler läje Met Wasser ov Bröh anjeeße un alles 1 Stund koche loße, womüjjelich noch jet Wasser noh jeeße. Die Ädäppel en nem andere Pott koche un dann paasche. Dat Kasseler klein schnigge un alles ungerenander mesche. Wann et zo drüch es, jet Ädäppelsbröh anjeeße.