Saubunne met Speck für 4 Personen
Author:Ilse Prass
Zutaten:
1 ½ Pund Saubunne
40 g Butter ov Marjarin
1 Stengelche Bunnekruck
1/8 Liter Wasser
1 Teel. Mondamin
jet jehackte Peterzillje
250 g durchwahsene Speck
Zubereitung
Die usjedöppte Bunne en däm heiße Fett koot verhetze. Dat Bunnekruck un dat Wasser drop jevve. Op kleiner Flamm 30-40 Minutte koche loße. Mondamin anröhre und die Bunne domet afbinge. Met Salz afschmecke und die Petersillje drüvver streue.
Jlichziggich met dä Bunne dä Speck en koche Wasser jevve uns u lang koche wie die Bunne. Dä Speck, wann hä jar es op decke Schieve schnigge op dä Bunne serveere. Dozo jitt et jekochte Adäppel. Us däm Kochwasser vum Speck löht sich en leckere helle Zaus dozo maache.